Nieuwsbrief - December 2016

Buddyloop beginnersclinic - 6 december

Dinsdag 6 december is de afsluitende testloop van de beginnersclinic. Alle lopers zijn aan een buddy gekoppeld. Het doel van deze buddy is dat hij/zij de loper stimuleert. Ook regelt de buddy allerlei praktische zaken, zoals het verkeer in de gaten houden en de tijd registreren.

Jullie (beginners, buddies en andere belangstellenden) worden vanaf 18:30 uur verwacht bij de Treffers. Je kan het startnummer afhalen bij de kantine. (Zorg voor de zekerheid voor wat speldjes).We verzamelen op het plein voor de kantine, dus achter het hek. Geef aan Marien door dat je er bent dan kan hij controleren of de koppels compleet zijn.

Om 19:00 uur worden de namen, per koppel, afgeroepen zodat, voorzover nog niet gedaan, de deelnemer en buddy aan elkaar gekoppeld worden. Ze gaan dan door het hek en verzamelen bij Rob.

Rob vertrekt daarna met de groep naar het startpunt. Dit gaat op een laag inlooptempo terwijl enige oefeningen worden gedaan.

Na de start blijft de buddy bij de loper. De loper bepaald in principe het tempo maar de buddy zal hierbij een redelijke stimulans tot een betere prestatie geven.

Aangezien de meeste lopers hun handen vol hebben aan het lopen zelf houdt de buddy de verkeerssituatie in de gaten. Ook waarschuwt de buddy voor struikelblokken en dergelijke op de route.

We verwachten niet van het laatste koppel dat ze een rode lantaarn dragen wel dat de buddy doorgeeft bij de finish dat zij de laatste zijn. (dan kan de stand worden opgemaakt)

Het parcours bestaat uit twee rondes en is als volgt: Start op het Landszooompad richting Nieuwe Tiendweg, R.A. Nieuwe Tiendweg, R.A over bruggetje Zwanenkade, R.A Landszoom. L.A Landzoompad (let op: hier kruist de 2e ronde de eerste). Aan het eind links en daarna rechts de Zwanenkade op. Aan het einde rechts (Vijverlaan). R.A. Zwanenhalspad en daarna weer het Landszoompad op.

Route op afstandmeten: http://afstandmeten.nl/index.php?id=1868610

De buddy onthoudt de finishtijd en noteert dit samen met de loper op het formulier wat zich na de finish bevindt.

Houd de finish vrij voor andere lopers!

Buddies kunnen nu naar hun eigen training. De lopers moedigen de andere lopers aan bij hun eindsprint.

Als iedereen binnen is vertrekken de lopers en trainers naar de kantine van de Treffers. Daar zullen we de beginnersclinic afsluiten en zijn de beginners officieel toegetreden tot het leger van hardlopers.

De ex-beginners hebben donderdag vrij om te herstellen. Afhankelijk van de resultaten worden ze ingedeeld (zij krijgen hierover een mail) in een groep, daar worden ze dinsdag 13 december verwacht.

Test elektronische tijdwaarneming

Tijdens de buddyloop maakt MTK voor het eerst gebruik van elektronische tijdwaarneming. De laatste weken is software geschreven om de resultaten te verwerken. De software en de bediening willen we testen voor de snertloop. De snertloop is dermate gegroeid dat handmatige waarneming niet meer mogelijk is. Dat betekent ook dat we ons geen fouten kunnen veroorloven, daarom willen we een zo groot mogelijke opkomst bij de Buddyloop. Je kan meelopen als persoonlijke buddy of als algemeen buddy. We willen ook graag wat foutsituaties uittesten, bijvoorbeeld na de finish nogmaals de mat passeren, met een aantal exact gelijk over de mat enz. Heb je ideeen wat we moeten testen laat het dan weten. Help ons mee om e.e.a te testen en schrijf je in voor de buddyloop. (wil je algemene buddy zijn, geef dit dan aan bij de opmerking.)

Goed bezochte ALV

Dinsdagavond 29 november stroomde de kantine van de Treffers weer vol met MTK-leden. De ALV is de plaats waar bestuur en de diverse commisies verslag doen over het afgelopen seizoen en hun plannen toelichten op de toekomst. Volgend jaar is een jubileumjaar (MTK bestaat dan 20 jaar) en er werd een inkijkje gegeven van de jubileumactiviteiten. Onder andere komt er minimaal één nieuwe loop: "van5tot50vanKrimpen" Deze loop gaat met zijn 50 kilometer meetellen in de Ultra en Marathoncup. Vind je zo'n afstand gekkenwerk, je kan ook deelnemen deelnemen aan de 5, 10, 15, 20 enz. kilometer, voor elk wat wils dus. Binnen het bestuur zijn de volgende wijzigingen: Lara treedt af en Leo Pons treedt toe. In de commisies zijn geen wijzigingen te melden. Aan het eind van de avond heeft MTK er in de persoon van Marien een nieuw lid van verdienste bij. De avond werd afgesloten met een lezing van Rob Otten van 123vitaal daarna was het tijd voor een drankje.  Verslagen staan c.q. worden op de website geplaatst. 

Nieuwjaarsduik

Wie durft? Wij wel...

In het kader van het 20 jarige jubileum van MTK in 2017 willen we het jaar op ludieke wijze inluiden met een heuse: Nieuwjaarsduik!!

Datum & tijd:   8 januari 2017 (na de snertloop) om ca 15:00 uur

Locatie:             Zwanenmeer, Krimpen aan den IJssel

Wil je erbij zijn: meld je dan direct aan (uiterlijk tot 18 december)!!

NB: Het doorgaan van dit event is onder voorbehoud van eventuele vergunning verlening en/of de animo.

Snertloop 8 januari

De eerste zondag, na 1 januari, van het nieuwe jaar. De goede voornemens zijn nog vers. Voor velen de start van de marathonvoorbereiding. Voor iedereen tijd om deel te nemen aan de av MTK Snertloop.

De Snertloop is ondertussen één van de Krimpense tradities. Begonnen als bescheiden loopje voor de leden van av MTK, nu uitgegroeid tot een wedstrijd met drie afstanden en voor iedereen toegankelijk.

Of je nu de 5 of 10 kilometer of de halve marathon loopt aan het eind wacht een heerlijke kom snert. Niet zo'n soepje uit blik maar als enige snertloop is er de echte verse erwtensoep van Slagerij Mourik van de Crimpenhof

Na-inschrijven, kleed en douchegelegenheid, afhalen startnummers in het clubhuis van de Treffers, Groenendaal 7 te Krimpen a/d IJssel.

Drankposten op 6, 12 en 17 kilometer.

Leefstijdslimiet

Er gelden leeftijdslimieten: De 5 kilometer is vanaf 12 jaar, de 10 km vanaf 16 jaar en de HM vanaf 18 jaar.

Programma

Sponsors

De loop wordt gesponsord door Slagerij Mourik op het Crimpenhof en RVV Timmerwerken in Krimpen aan den IJssel.

Inschrijven

Om vertragingen te voorkomen vragen we om zoveel mogelijk gebruik te maken van de voorinschrijving hierbij maken we gebruik van automatische incasso. Voorinschrijvers ontvangen de uitslag per email en worden in de uitslag per leeftijdscategorie meegenomen.

Klik hier voor het inschrijfformulier.    

Training dinsdag 6 december

Trainers van de Dgroep zijn bij de afsluiting van de beginnersclinic, Hetty verzorgt een duurloop. Ook de trainers van de Cgroep zijn bij de afsluiting aanwezig, zij hebben de lopers gevraagd zelf een duurloop te organiseren.

 

 

 

 

 


Welkom

Ooit begonnen als een groepje ongebonden hardlopers die wel eens de marathon van Rotterdam wilden lopen, is MTK uitgegroeid tot een van de grotere sportverenigingen van Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren heeft het ledental zich gestabiliseerd op zo'n 300 volwassen sporters. Elke week hebben zij de gelegenheid om onder deskundige begeleiding te trainen. Op dinsdag- en donderdagavond zijn er om 20.00 uur trainingen vanaf het complex van handbalvereniging De Treffers aan de Groenendaal 7. Daarnaast zijn er op maandagavond en zaterdagochtend leden die voor hun training vertrekken vanaf winkelcentrum De Brink.

MTK heeft geen atletiekaccommodatie en richt zich derhalve op de wegatletiek. Het is echter niet zo dat alle leden zich op een marathon voorbereiden. Jaarlijks mogen heel wat beginnende lopers als lid begroet worden en veel leden vinden een afstand van 10 km meer dan voldoende.

bostraining